x
Suspekt med flere: Tabu Records 10 Års Jubilæumsshow - Live Fra Vega

Suspekt med flere
Tabu Records 10 Års Jubilæumsshow - Live Fra Vega

Suspekt med flere: Tabu Records 10 Års Jubilæumsshow - Live Fra Vega

GAFFA

DVD / Tabu Records
Udgivelse D. 23.11.2009
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Siden Tabu Records i februar 1999 blev momsregistreret, er der løbet meget vand gennem åen, og ti år senere i foråret 2009 valgte folkene bag pladeselskabet at fejre jubilæet med en række koncerter i det danske land. Det er koncerten på et udsolgt Store Vega, der primært dokumenteres på denne udgivelse, mens man sideløbende får historien om pladeselskabet fortalt af flere af de implicerede.
Suspekt med gæster leverer på koncertsiden et stilsikkert og imponerende show, hvor det dedikerede publikum er i de talentfulde rapperes hule hænder. Det er spændende at høre Bai D, Rune Rask og Orgi E med flere fortælle hele pladeselskabets historie, og alt andet end uinteressant at få forklaret de overvejelser, der ligger bag at signe de artister, der er tilknyttet Tabu samt bag Suspekts egne plader. Dette er på trods af, at lyd- og billedkvaliteten i nogle af interviewbidderne lader en del tilbage at ønske.
Som bonusmateriale medfølger to Suspekt-videoer og en række optagelser, der foregår omkring jubilæumskoncerten på Train i Århus. Heriblandt en afsindig morsom sekvens, hvor en stangstiv Bai D køber porno på en tankstation på vej hjem i tourbussen. Som en sidebemærkning er det dog en kende ærgerligt, at hiphopperne ikke har inkluderet deres mere rockede signinger som Veto of The Floor Is Made Of Lava på dvd’en, da det helt sikkert kunne have været interessant at høre grundene til, hvorfor netop de bands har vundet Tabus hjerter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA