x
Scorpions: O2 World, Berlin

Scorpions, O2 World, Berlin

Scorpions: O2 World, Berlin

Anmeldt af Stephan Ullerup | GAFFA

Så er tiden endelig kommet for The Scorpions at vinke farvel efter utrolige 45 års karriere. Bandet fra Hannover var dog ikke i noget trist humør i det fyldte 02 World i Berlin i går.

De var kommet for at gøre det, de gør bedst, nemlig at rocke igennem med deres mange hard rock-hits og svulstige powerballader.

The Scorpions har nœrmest vœret med til at opfinde hard rock-genren og spiller stadig efter alle dens regler.

Vi fik den lange trommesolo, en masse guitarlir. Plektre, der flittigt blev kastet ned til det ellevilde publikum. Det klassiske fyrvœrkeri var naturligvis også med. Der blev sunget side om side, delt mikrofoner, og alle fem bandmedlemmer var i lædertøj og solbriller. I bund og grund var Deres udsendte reporter i tvivl om datoen. Var det 1990 eller virkeligt 2010?

Og det mest utrolige var, at vi labbede det i os. The Scorpions leverede det mest klichéfyldte show, jeg nogensinde har set, og jeg må erkende, at jeg elskede det. Det var helt igennem fantastisk. The Scorpions tør simpelthen at vœre skamløst underholdende. Intet trick er for pinligt.

Tysk professionalisme

Enhver detalje var nøje indstuderet. Allerede efter 40 minutter bevœgede bandet sig ud på egoscenen i midten af salen for spille klassikere som „Holiday", „Still Loving You" og "Send Me An Angel". Alle uden undtagelse endte med fœllessang, hvor bandet ophørte at spille og lod publikum tage over. Selv takketalerne (til Berlin, selvfølgelig) var helt efter bogen. Ikke så få gange fik Klaus Meine brugt standardsætninger som: "Wie lieben euch, Berlin" eller „Berlin, are you ready to rock?" eller blot den simple „Beeeeeeeeeeerlin". Der blev svaret igen med et stort skrål, hver gang.

The Scorpions' koncept handler i virkeligheden om at underholde og tilfredsstille deres publikum. Hele bandet ydede alt, hvad de kunne for at skabe en forbindelse mellem dem og publikum. En masse hænder blev high fivet, personlige blikke udvekslet, efterfulgt af en pegefinger, der ville sige noget lignende med, „dig kammerat, du er helt speciel".

Fællesskab

The Scorps (bemærk, hvordan Deres udsendte mere og mere har mistet den objektive dømmekraft) ønsker ikke at belœre verden om kultur eller socialpolitiske spørgsmål. Det vel vigtigste statement, der kom fra deres storskærm i baggrunden, var: „Are you ready to rock?"

Dette spørgsmål blev stillet helt uden ironi eller sarkasme. I det hele taget, Scorpions' evne til at skrive simple iørefaldende melodier, som man allerede efter første omkvœd kan synge med på, er er deres force. Tag for eksempel balladen „ The Best is Yet to Come" fra deres nye skive „Sting in the Tail". I halvdelen af sangen skal man bare synge „hey eee yo, the best is yet to come". Er man ikke alt for snobbet, hvilken bedre følelse findes der end at stå sammen med 18.000 mennesker der på én gang synger med på det samme som dig. Et kort moment, hvor følelsen af fœllesskab overvœlder, og hverdagens problemer opløses.

Og ja, de spillede "Wind of Change".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA