x
Flogging Molly: Voxhall, Århus

Flogging Molly, Voxhall, Århus

Flogging Molly: Voxhall, Århus

Anmeldt af Lisa Reschefski | GAFFA

Stemningen var elektrisk, da irsk/amerikanske Flogging Molly lagde vejen forbi et totalt udsolgt Voxhall i Århus for at give deres eneste koncert i Danmark.

Og selvom koncerten faldt på en dag, der egentlig skulle have været bandets fridag, blev der bestemt ikke slappet af på scenen. Og ifølge bandets bassist Nathen Maxwell "kunne bandet ganske ikke sige nej til at spille i Danmark".

Bandets mange trofaste fans var mødt talstærkt op, tungt  bevæbnet med hjemmelavede paphatte, forlorne orange øjenbryn klistret fast med tape og hanekamme på størrelse med vingefanget på en albatros. Og selv de mest hardcore neopunkere måtte give efter for de inciterende irske toner, der mest af alt mindede om de aldrende folkemusikere Dubliners på speed.

Med skummende Guinness i hånden indtog det syv mand (og kvinde) høje band scenen og blæste publikum omkuld med deres særprægede blanding af punk og folkemusik. Bandet lagde hårdt ud med "No More Paddy's Lament" fra deres seneste studiealbum "Float" fra 2008, fulgt godt op af yderst de veloplagte "The Likes Of You Again" og "Swagger".

Alt i alt bød koncerten på en udfordrende rejse gennem et særdeles varieret musikalsk landskab, exceptionel stærk publikumskontakt og et bølgende menneskehav med moshpits på kryds og tværs af salen.

Blandt aftenens højdepunkter var energiudladninger af nærmest eksplosiv karakter som publikumsfavoritten "Drunken Lullabies" og piratslageren "Seven Deadly Sins", samt stille og mere akustiske passager som den følsomme "Us Of Lesser Gods".

Som en tikkende bombe iført slips og nålestriber sparede frontmand Dave King ikke på de vrede miner, mens han med uforfalsket attitude trak publikum med ind i sit omfattende sangskriverunivers, der trækker tunge veksler på sit hjemlands sørgmodige sangtradition - tilsat et moderne twist af bitter ironi og politisk ladede budskaber. Ikke så få gange i løbet af koncerten langede sangeren ud efter både publikum og alverdens politikere.

Slutresultatet er og bliver et band, der helt og aldeles lever og ånder for livet på landevejen og ikke mindst deres publikum.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA