x
Teitur: DR Koncerthuset, København

Teitur, DR Koncerthuset, København

Teitur: DR Koncerthuset, København

Anmeldt af Therese Bindslev | GAFFA

DR's symfoniorkester har normalt hjemmebane i koncertsalen. Men samtidig fungerer salen også som en fantastisk platform for rytmisk musik, hvormed blandt andre Efterklang og Antony and The Johnsons har indtaget det mesterlige rum. I går kunne Teitur byde indenfor med nyt materiale.

I sikker stil trådte Teitur ud på scenen og startede showet med det blide nummer "You Get Me" fra albummet "Stay Under The Stars". Et næsten ærbødigt publikum forventede straks mere fra den gamle skuffe, og Teitur fulgte op med endnu et velkendt nummer, nemlig Josephine.

Men her stoppede festen dog også for en stund for de mange publikummer, der var kommet for at høre de tidligere sange. Allerede efter andet nummer lagde Teitur således ud med "Freight Train" som introduktion til sin aktuelle plade "Let The Dog Drive Home". Og Teitur præsenterede sit nye udspil smukt. Med en overbevisende stemme og kyndigt guitarspil kunne Teitur næsten have løbet afsted med nummeret uden bandakkompagnement, og det havde måske også været for det bedste.

Som koncerten skred frem blev det nemlig tydeligt, at det var nyt materiale, bandet stod over for, som ikke var blevet gennemspillet til diverse koncerter. Også på nummeret "Let The Dog Drive Home" skred det hele en lille smule, men da et smukt færøsk pigekor trådte på scenen i efterfølgende nummer, vendte situationen for en stund. Pludselig blev armbevægelserne befriende store og Teiturs stemme omhyldet af englelyd.

Cirka en tredjedel inde i koncerten fandt Teitur tilbage til sine ældre sange og gik helt ned i tempo med "All My Mistakes". Her vandt Teitur igen sit publikum, alt imens genkendelsens glæde bredte sig som ringe i vandet, og selvom Teitur igen vendte tilbage til det nye materiale i ny og næ, formåede han gennem selvironi og masser af nordisk charme at tryllebinde sit publikum.

Til trods for de smukke passager var det generelt svært ikke at bide mærke i det lidt sløsede bands småfejl, og som om det ikke var nok, var selve lyden i salen heller ikke fremragende. Dette skuffede naturligvis lidt, da man normalt ville forvente, at et spillested af en sådan kaliber aldrig ville have et problem med lyden. Ærgeligt.

Som afslutning på aftenen valgte den betagende færing at kaste sig ud i nummeret "The Singer" kun akkompagneret af eget klaverspil, og selvom teksten virkede lidt banal og måske en anelse prætentiøs, så fremstod Teitur overbevisende med sit unægtelige talent og sin nænsomme omgang med musikkens univers.

 

Køb billetter til Teiturs øvrige koncerter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA