x
Marilyn Mazur Group: Tangled Temptations & The Magic Box

Marilyn Mazur Group
Tangled Temptations & The Magic Box

Marilyn Mazur Group: Tangled Temptations & The Magic Box

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Marilyn Mazur er Danmarks suverænt højest profilerede percussionist. En stilsikker, kompositorisk stærk jazzmusiker med en helt ekstraordinær sans for det at improvisere. Alene derfor er der grund til at rette sin opmærksomhed mod nyudgivelser fra hendes side.

Seneste skud på hendes stamme af udgivelser er Tangled Temptations & The Magic Box, der - som titlen antyder - består af to adskilte værker samlet på ét dobbelt-album. Det første værk er oprindeligt skrevet til et eksperimenterende teaterstykke, det andet er et mix af gammelt og nyt materiale, skrevet med den aktuelle gruppesammensætning i tankerne: Foruden Marilyn Mazur selv på percussion, Fredrik Lundin på sax, Klavs Hovman på bas og Krister Jonsson på guitar og laptop.

Det første værk er ét sammenhængende værk – eksperimenterende, men også i passager smukt, melodisk, søgende. Det andet er ikke et værk – og dog en samling af fornemmet sammenhængende numre, der alle er skrevet til nævnte besætning, i enkelte tilfælde kombineret med sangeren Siri Facchini Haff. Samlet set fremstår dobbelt-albummet som udfordrende, til tider hypnotisk smukke soundscapes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA