x
Art Brut: Brilliant! Tragic!

Art Brut
Brilliant! Tragic!

Art Brut: Brilliant! Tragic!

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 23.05.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

På fjerde udspil fra Bournemouth-artrockerne virker det, som om frontmand Eddie Argos i nogen grad har forsøgt at gøre op med det kronisk-ironisk-syndrom, der ellers gennemsyrer hans univers. Resultatet er tekster, der går fra det ængstelige til det nærmest paranoide, som på de mørke Bad Comedian og Is Dog Eared, uden dog helt at slippe den humoristiske stil, der kendetegner Art Brut.

Bandet har for anden gang inddraget Frank Black i processen, og i modsætning til på forgængeren virker det til at have kastet noget af sig. Sexy Sometimes er måske Art Bruts fineste stund til dato. Klangen af Pixies skinner igennem på nummeret, hvor Argos higende, og faktisk syngende, leverer linjen "Everybody wants to feel sexy sometimes. I can make it happen with a voice like mine" over et klaustrofobisk rock-track.

Lost Weekend er en catchy tilføjelse til bandets katalog af weekend-sange, og den skramlede ode til Axl Rose er blandt albummets andre iørefaldende numre, imens slutnummeret Sealand desværre hverken har interessant tekst eller pep.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA