x
Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg: Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg

Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg
Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg

Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg: Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Surf In Stereo er et i enhver forstand ungt jazzband.

Bandet blev dannet i november 2008 og vandt bare fem måneder senere JazzDanmarks Ung Jazz 2009-konkurrence. I maj 2010 udkom debutalbummet Live in Paradise. Og nu foreligger det andet album: Surf In Stereo feat. Kasper Tranberg.

Det er med andre ord gået stærkt for unge Surf In Stereo. Og dét gør det også musisk. Surf In Stereo er således lig kæk, ekspressiv surfjazz med elementer af ballader og især rockfusion. Når man dertil lægger Kasper Tranbergs kontrollerede trompet, får man et helt usædvanligt lydbillede, hvori elementerne raser. I et nummer som Extravangaza kæmper trompeten for eksempel med rockguitaren og bassen om pladsen fremme forrest i lydbilledet.

Undertegnede kan ikke komme på andre danske bands, der udtryksmæssigt er i slægt med Surf In Stereo. Men energisk er der en connection til eksempelvis Ibrahim Electric. Ikke desto mindre er Surf In Stereos udtryk særegent. Det er happy-go-lucky-agtigt, uhøjtideligt, skramlet, rockende. Sine steder melodiøst, sine steder bare pågående.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA