Nyhed

Surf In Stereo klar med toer

Det danske surf/jazz/fusionsrockband har fået trompetisten Kasper Tranberg med på deres andet udspil og giver koncert på udgivelsesdagen

Mandag den 6. juni udgiver den unge surf/jazz/fusionsrocktrio Surf in Stereo deres andet album "Surf in Stereo Feat. Kasper Tranberg". Surf in Stereo har denne gang, som titlen antyder, fået hjælp af den erfarne trompetist Kasper Tranberg. Sammen har de med egne ord lavet en "spændende blanding af surf, jazz og prog-rock."

Kasper Tranberg er blandt andet kendt fra jazz/rockbandet Bugpowder, der også talte medlemmer som D-A-D's trommeslager Laust Sonne og eks-Swan Lee-guitaristen Jonas Struck. Han har også spillet med Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvigs spoken word-gruppe Vi Sidder Bare Her og i mange andre sammenhænge.

Surf in Stereo vandt i 2009 konkurrencen Ung Jazz. Efterfølgende har de spillet på blandt andet Spot Festival og rundt om i udlandet. Guitarist Kasper Leonhardt er også kendt fra det pladeaktuelle, anmelderroste poprockband The Olympics, og bassist Jonathan Bremer spiller med den verdensberømte jazz-pianist Niels Lan Doky.

I maj 2010 udgav Surf in Stereo deres debutplade "Live in Paradise", og nu er de så klar med toeren.

Trommeslager Michael Vitus udtaler om projektet:
"Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med Danmarks fedeste trompetist, Sir Kasper Tranberg. Kasper har virket som insektgift på vores musik. Han har skabt ravege, og resultatet taler sig eget tydelige sprog. Det er for vildt!"

"Surf in Stereo Feat. Kasper Tranberg" kan streames gratis frem til den 6. juni på Soundcloud.

På udgivelsesdagen d. 6. juni er der releasefest på Jazzhouse i København. Da Kasper Tranberg desværre ikke har mulighed for at deltage denne aften, har Surf In Stereo inviteret nogle af deres musikalske venner med til at spille på forskellige numre fra deres nye plade. Og det er blevet til følgende imponerende lineup:
 
Fra Tako Lako:
Søren Stensby Hansen - Violin
Malene Brask Olsen - Klarinet
Kristian Paulsen - Percussion
 
Fra Magnus fra Gaarden og Among Relatives:
Lars Bech Pilgaard - Guitar
 
Interfoam (UngJazz-vinder 2011):
Rune Jakobsen - Tuba/bas
Mads Lund Egetoft - Saxofon
Mikkel Borrisholt Grevsen - Trompet
Kristoffer Tophøj - Trommer
 
Surf In Stereo kan også opleves følgende steder i løbet af sommeren:
8. juli: Kulturhus Islands Brygge (Cph Jazzfestival)
9. juli: Metronomen, Frederiksberg (Cph Jazzfestival)
5. august: New Note Festival, Hillerød
6. august: Danmarks Grimmeste Festival, Brabrand


ANNONCE