x
Shanghai: The Priest

Shanghai
The Priest

Shanghai: The Priest

GAFFA

CD EP / Sound Of Copenhagen Records
Udgivelse D. 05.06.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Produktionen af Shanghais debut-ep er helt essentiel for oplevelsen; et tempo og et uendeligt stort rum, som leder tankerne mod Pink Floyd, en udkrægende vokal, flydende synths og stadiontrommer, både strygere, guitarer, klokkespil og effekter. Det giver et stemningsmættet univers, snarere end en opbygning mod kulmination, hvilket er det gennemgående og lidt udynamiske temperament hos duoen, der består af forsanger Niels Brandt og multiinstrumentalist Nicolaj Kornerup, der på Priest arbejder sammen med producer Kasper Winding.

På deres egne vilkår præsterer Shanghai helt fint med melodisk og teatralsk storhed med psykedelisk guitar, popmusikkens patenter og velproduceret grandeur, der minder uundgåeligt om begyndelsen af 80'erne. Ligeså gælder det for den voldsomme semi-usmagelige saxofon på Planes, Trains & Automobiles.

Smoke & Mirrors er ep'ens stærkeste hook, men det er vel egentligt åbneren Looking For Love, som er det mest karakteristiske. Shanghais udtryk forbliver ensformigt i dette korte format, men der er potentiale så langt, at Shanghai har en lyd langt fra de andre nye danske bands, og så tæt på et publikum i mere end en generation.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA