x
Gavin Friday: catholic

Gavin Friday
catholic

Gavin Friday: catholic

GAFFA

Album / Import
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Martin Hall

Det er 16 år siden, Gavin Friday sidst udgav et soloalbum, Shag Tobacco. Den irske sanger (og i øvrigt barndomsven med en vis Paul Hewson, som Friday allerede i teenageårene døbte "Bono Vox of O'Connell Street" – nu om stunder nok bedre kendt som Bono fra U2) fik sit gennembrud i postpunk-bandet med det lidt misvisende goth-prædikat Virgin Prunes og har gennem hele karrieren været eksponent for en barok og teaterorienteret tilgang til sin musik.

Det nye album catholic (stavet med et lille c, ja) er produceret af Ken Thomas, der bl.a. har arbejdet med navne som Sigur Rós og Cocteau Twins, hvilket givetvis har været med til at forstærke pladens harmoniske og klanglige fokus. Dette gør dog også albummet en anelse klinisk i sit lydbillede, noget der i det endelige regnestykke heldigvis overskygges af Fridays konstante nærvær og de ganske rørende sange.

Jeg har derfor ingen tøven med at anbefale pladen til både gamle og nye lyttere – sidstnævnte skylder dog sig selv et hurtigt tilbageblik på Fridays alsidige karriere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA