x
The Cars: Move Like This

The Cars
Move Like This

The Cars: Move Like This

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 09.05.2011
Anmeldt af
Finn P. Madsen

De første toner fra synth-bassen og den efterfølgende mekaniske rytmik på Blue Tip er et vidnesbyrd på, at The Cars har meget svært ved at løbe fra fortiden. Gruppen fik om nogen afleveret deres personlige visitkort på firsernes rockscene med en blanding af new wave og uimodståelig powerpop. Hele 24 år efter at sidste tone ebbede ud, er de nu tilbage med Move Like This.

Selvom The Cars på de ti numre nærmest lyder som en parodi på sig selv, og de musikalsk ikke har flyttet sig en meter, så er dette comeback alligevel en glædelig og vital overraskelse. Sangerskriver og frontmand Ric Ocasek ryster atter de gode sange ud af ærmet i en lind strøm, og hele bandet spiller stramt og sammentømret på Jackknife Lees (R.E.M, Editors, Snow Patrol) glimrende produktion. Den aldeles fremragende Keep On Knocking brager igennem lydmuren med sine tunge riff og nogle strømlinede synth-hooks. Sad Song og Free er højtsvævende futuristisk powerpop med nogle omkvæd fra bedste skuffe, mens ensformigheden begynder at melde sig på Drag On Forever og Hits Me.

Ric Ocaseks robot-agtige vokal bliver lidt for monoton i længden. Den afdøde bassist og vokalist Benjamin Orr, der sang bandets største hit Drive, er stærkt savnet som modspil. Trods det ryster Ocasek op med Soon, der bryster sig af en ømhed og melankoli, der er enhver ballade værdig. Med Move Like This er det, som om The Cars aldrig har været væk, og det er trods alt en bedrift efter 24 års fravær.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA