Nyhed

David Hasselhoff laver cover af Jesus and Mary Chain

GAFFA.dk - alt om musik

Baywatch-stjernen har nært forestående cover-album på vej, og nu kan du høre projektets første sang.

David Hasselhoff er nok primært kendt som den ultra-hakkede alfahan Mitch Buchannon i den ikoniske 90'er-serie Baywatch – og herhjemme også efterhånden som evigt-prævalent reklamesøjle for mobilfirmaet 3. Men derudover kan "The Hoff" også skrive en uhyre produktiv, omend en anelse mindre profileret musikkariere på sit CV. Nu på fredag den 27. september udgiver Hasselhoff ikke mindre end album nummer 14 med titlen Open Your Eyes, og i dag er anden single fra pladen klar. 

LÆS OGSÅ: David Hasselhoff udgiver album med heavy metal-sange


Her har Hasselhoff allieret sig med The Cars-guitarist Elliot Easton på "Head On", The Jesus and Mary Chains post-punk-hit fra 1989. Her boltrer den tidligere Baywatch-stjernes vokal sig i Eastons tunge guitarakkorder og svømmer ind og ud mellem synthesizer og tempofyldte trommeslag, og resultatet er faktisk mere lyttevenligt, end man umiddelbart skulle forvente.

Overstående opskrift med at invitere en gæstesamarbejdspartner med på et covernummer synes at være en gennemgående tematik på Open Your Eyes, hvor også Billy Idol-guitarist Steven Stevens, Ministry-frontmand Al Jourgensen og Marilyn Manson-kollaboratør Tyler Bates har fået håndsrækninger fra Hasselhoff. På pladen begiver han sig blandt andet også ud i unikke fortolkninger af David Bowies "Heroes", Echo and The Bunnymens "Lips Like Sugar" og Whitesnakes "Here I Go Again", og der er altså lagt i kakkelovnen til et decideret 70'er og 80'er-orienteret musikalsk nostalgitrip – uden at spekulere alt for meget i kvaliteten. 

LÆS OGSÅ: The Cars-sangeren Ric Ocasek er død


David Hasselhoff tager sandsynligvis de nye sange med sig, når han til oktober drager tager på turné i Tyskland, Østrig og Schweiz i forbindelse med 30-års jubilæummet for Berlinmurens Fald.

Hør "Head On" her, og se desuden den fulde trackliste til Open Your Eyes nedenunder.


01. Open Your Eyes (feat. James Williamson)
02. Head On (feat. Elliot Easton)
03. I Melt with You (feat. Steve Stevens)
04. Lips Like Sugar (feat. A Flock of Seagulls)
05. “Heroes” (feat. Tyler Bates)
06. Here I Go Again (feat. Tracii Guns)
07. Jump in My Car (feat. Todd Rundgren)
08. Rhinestone Cowboy (feat. Charlie Daniels)
09. If You Could Read My Mind (feat. Ava Cherry)
10. Sugar, Sugar (feat. Steve Cropper)
11. Mit 66 Jahren (feat. Patrick Moraz) [CD Only]
12. Sweet Caroline (feat. Ministry)
13. That’s Life

ANNONCE