x
Chris Barber: Memories of My Trip

Chris Barber
Memories of My Trip

Chris Barber: Memories of My Trip

GAFFA

2 x CD / Proper Records
Udgivelse D. 14.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Dette er en af de mange opsamlingsudgivelser, som GAFFA får tilsendt og sædvanligvis undlader at anmelde. Men jeg tillader mig at gøre en undtagelse, fordi dobbelt-cd'en Memories of My Trip rummer hele 31 usædvanlige jazz-, blues- og gospelnumre forløst af den indflydelsesrige britiske kapelmester og trækbasunist Chris Barber og hans sidemen.

Igennem 60 år har Barber optrådt på alverdens musikscener. Nærværende optagelser spænder da også over årrækken fra 1958 til 2010, hvilket i sig selv giver et forrygende musikhistorisk tilbageblik. Men, nok så væsentligt, med sig på alle numrene har Chris Barber en perlerække af musikere og sangere, hvoraf blot nogle få skal nævnes i denne anmeldelse: Eric Clapton, Lonnie Donegan, Jeff Healey, Jools Holland, Mark Knopfler, Van Morrison, James Cotton og Muddy Waters. Der er af samme grund tale om et musikhistorisk tilbageblik på de tre nævnte genrer.

Ud af de to en halv times musik vil undertegnede fremhæve nummeret Another Sad One, som er indspillet i 2010. For netop det er skrevet af John Slaughter, som igennem flere årtier var Barbers ven og guitarist. Slaughter døde under arbejdet med Memories of My Trip, som af samme grund er dedikeret til ham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA