x
Paul Kalkbrenner: Icke Wieder

Paul Kalkbrenner
Icke Wieder

Paul Kalkbrenner: Icke Wieder

GAFFA

Album / Rough Trade
Udgivelse D. 12.07.2011
Anmeldt af
Anders Bøgh

Icke Wieder er på mange måder et af de sværeste album, jeg har anmeldt. Selvom lyden og stilen på albummet langtfra er mig ukendt, kan jeg ikke rigtig nævne noget eller nogen, det kan sammenlignes med. Bedste beskrivelse er vel, at der er tale om en form for chillet minimal techno. Når der samtidig er tale om et album fyldt med sarte og fine lydbilleder og utroligt detaljerede produktioner, der alligevel på en eller anden måde fremstår så anonyme at de – i hvert fald for mig – aldrig vil være noget, man virkelig kan komme op at ringe over, så er det svært at finde ud af, hvordan man skal bedømme det.

Skal jeg belønne det for de sarte klange, der uden problemer kan anes bag de fremtrædende beats og lagfyldte lydflader, eller dumpe det på grund af den monotone vellyd, der mest af alt gør sig som lydtapet?

Paul Kalkbrenner har efterhånden en god håndfuld albums og 10 år bag sig på den musikalske scene, og med i alt over 100.000 koncertgæster til hans europæiske 2010-tour, så har han allerede sin faste skare af fans. På dette udspil gør Böxig Leise og Jestrüpp sig bedst, og den slags ville jeg gerne have hørt lidt mere af. Og selvom heller ikke de evner – og måske slet ikke er beregnet til – at prente sig ind i ens hukommelse, så havde et fuldt album i den stil gjort mig mere positivt stemt. Nu ender jeg i stedet med at sætte mig imellem to stole.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA