Nyhed

Tre genredefinerende navne til Roskilde

Rubén Blades, Paul Kalkbrenner og Lee Ranaldo tilføjes til årets program

En lille uges tid inden Roskilde Festival offentliggør plakaten med det (stort set) færdige program kan festivalen præsentere tre genredefinerende mandfolk, som hver især er væsentlige stemmer inden for deres yderst forskellige musikgenrer. Rubén Blades sørger for salsa og latin-pop, Paul Kalkbrenner står for techno og elektronica, mens Lee Ranaldo giver den med noise og eksperimental rock.

Rubén Blades kommer fra Panam" og er et af de store navne inden for den hårde, politisk ladede 'salsa dura". Ud over at kunne kalde sig selv musiker, så har Blades adskillige titler på sit visitkort, herunder både jurist, politiker og skuespiller. Det er dog med musikken, og specielt som salsasanger, at Panama-legendens stjerne er størst. Med genrens karakteristiske klaverspil, congas og messingblæsere, samt utallige udgivelser siden sin debut i slutningen af 60'erne, er Blades klar til at kaste en danselyst over publikum, når han spiller op til en rendyrket salsafest.  

Paul Kalkbrenner (billedet) kommer fra Tyskland, og er i hjemlandets hovedstad blevet til en form for galionsfigur for technoscenen, hvilket er sket ikke mindst i forbindelse med filmen "Berlin Calling", hvor Kalkbrenner selv spiller hovedrollen og lavede soundtracket. Han startede ud efter Berlinmurens fald i 1989, hvor han besluttede sig for at være en utraditionel dj, da han ville fokusere på sin egen musik frem for andre kunstneres. Det seneste album "Icke Wieder" cementerer hans talent for at skabe smuk og harmonisk minimaltechno. Nu tager Kalkbrenner de berlinske beats med til Roskilde Festival, hvor han vil følge i fodsporene på tidligere Roskilde-erobrere som Trentemøller og Tïesto.

Lee Ranaldo er muligvis bedst kendt som med-grundlægger og medlem af det ikoniske støjrockband, Sonic Youth, gennem 30 år. Bandet holder for tiden pause, hvilket har givet Ranaldo tid til at fokusere på sit soloprojekt. Som solist debuterede han i 1987 med albummet "From Here To Infinity", men siden 2010 har han fået plads til at færdiggøre sit soloprojekt, der startede tilbage i 2010. Som guitarist har Ranaldo altid bevæget sig mellem eksperimentel minimalisme og alternativ rock, og i alt er det blevet til ni album. Senest, den 20. marts, udkom "Between The Times And The Tides", hans første sangorienterede solorockalbum, som han uden tvivl vil spille numre fra til sin optræden på årets Roskilde Festival.   

Man kan se frem til et spækket musikprogram på Roskilde Festival, som nu også indeholder salsa, berliner-tehcno og støjrock.

Billetter til årets Roskilde Festival, som finder sted i dagene 5.-8. juli med warm up fra 30. juni, kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE