x
Larsen And Furious Jane: Dolly

Larsen And Furious Jane
Dolly

Larsen And Furious Jane: Dolly

GAFFA

Album / Momowave
Udgivelse D. 04.07.2011
Anmeldt af
Finn P. Madsen

"Vi har hverken lysten eller evnerne til at være en del af musikbranchen". Landets mest oversete rockband Larsen & Furious Jane er stået af ræset for ikke at ende som behagesyge musikere, der føjer sig branchens krav om at være succesfuld cash cow. Dolly, det fjerde udspil fra gruppens hånd, udkommer kun digitalt på eget weblabel, og er gratis. Som herrer i eget hus fortsætter gruppen stilen fra forgængeren Zen Sucker, der udmærkede sig ved sit dekadente lydbillede og en samling tekster, der malede med en mørke penselstrøg.

"I'm so happy / I'm thrilled with the choices I've made / I need to thank myself more", lyder det på den rumlende støjsuger Bottomfeeder. Ligesom al elendigheden udviskes, rammes man af ironiens knytnæve, og lyset slukkes atter: "It's like something's trying to brush me off a calender / Like the days, months and years to come do not include me". Den stillestående Out Of Pocket giver store påmindelser om et af shoegazerscenens allerbedste bud, Pale Saints, mens den tunge atmosfæriske Around The Ruins lader tungsindet folde sig smukt ud på drømmende vis. Larsen & Furious Jane er et spændende bud på, hvordan et band lader skabertrangen sejre over det kommercielle.

Dolly er en alternativ perle, der lever sit helt eget liv, men som også byder sig til for den, som har lysten og tiden til at blive draget ind i et spændende musikalsk univers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA