x
William Elliott Whitmore: Field Songs

William Elliott Whitmore
Field Songs

William Elliott Whitmore: Field Songs

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 11.07.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Det er så simpelt, at det næsten gør ondt, men også utroligt vedkommende. William Elliott Whitmore bruger som vanligt kun banjo eller guitar – og når det går vildt for sig en stortromme – som akkompagnement til den ru stemme og de rå, socialrealistiske folk- og countryblues-fortællinger.

Denne gang er der ingen George Bush og andre forbrydere, der skal have verbale tæsk af Whitmore. Det her handler kun om menigmandsfortællinger og -skæbner, der dybest set siger: "Vi er godt nok nede nu, livet er et urimeligt slid, men op på hesten igen: der er lys forude", og som på en eller anden smuk måde overbeviser i al sin enkle insisteren:

Drop de materielle goder, du behøver dem alligevel ikke – tro på dig selv, skurrer Whitmore og tager bl.a. udgangspunkt i sig selv: Forældrene døde, da han var ung, så han selv var nødt til at overtage ansvaret, "men fuglene synger stadig", betoner han – og binder ganske sigende alle otte numre på albummet sammen med sødt, optimistisk fuglepipperi. Sange og problemer hvor fortid møder nutid … møder fremtid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA