x
Grafisk Musik og Kurt Thyboe: Thyboeblaster

Grafisk Musik og Kurt Thyboe
Thyboeblaster

Grafisk Musik og Kurt Thyboe: Thyboeblaster

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 19.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Thyboeblaster er ét af to konkrete resultater af et musikalsk samarbejde mellem kommunikationshuset We Love People og pladeselskabet Playground Music. Det er et af to spoken word-album med udgangspunkt i en uraffineret improvisationsmusik.

På samarbejdets to første album præsenteres Grafisk Musik som backing-group. Grafisk Musik består af pianisten Poul Reimann, bassisten Niclas Campagnol og trommeslageren Peter Stenbæk. Et godt sammenspillet konstellation af beatsnedkere.

Thyboeblaster er den talende vokalist, som albummets titel antyder: Kurt Thyboe. Hans ord er indtalt/indspillet få timer efter, at de er kommet på papir. Og så er ordene blevet flettet sammen med gruppens musik, improviseret og i real-time.

Der er af samme grund blevet noget uraffineret, men også vildt autentisk over albummets form og indhold. Noget meget kvalificeret. Men altså også uraffineret.
Kurt Thyboe er – ikke overraskende – (selv)højtidelig, fandenivoldsk, tegneserieagtig. Uanset om han taler om champs, tyrefægtere eller combat kids. Når han taler i samme rum, som beatsnedkerne arbejder, kommer der ikke desto mindre noget meget andet og mere ud af ordene: En medrivende mandehørm.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA