x
Ryan Adams: Ashes & Fire

Ryan Adams
Ashes & Fire

Ryan Adams: Ashes & Fire

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.10.2011
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter en periode, hvor man har hørt meget lidt til Ryan Adams – særligt i betragtning af, at man lige havde vænnet sig til, at manden i bedste Bonnie "Prince" Billy-stil udgav plader i en lind strøm, så man var nødt til at holde tungen lige i munden for at følge med, og hvor de få udspil, manden er kommet med siden Easy Tiger i bedste tilfælde kan betegnes som jævne (Cardinology) og i værste direkte ærgerlige (Orion), er det en ren fryd at sætte Ashes & Fire på anlægget. For langt om længe har Adams atter fundet ind til den sangskrivningsmæssige guldåre, han så tidligere har høstet af med fremragende resultater til følge.

Man skal ikke mange sekunder ind i åbneren Dirty Rain, før gåsehuden og gensynsglæden over de fineste sider af Adams' talent melder sig. Samtlige sange på Ashes & Fire emmer af kunstnerisk overskud og nødvendighed. Stemmen er i top, og guitaren får godt med plads. Det er ikke den dybe sangskrivertallerken, der er genopfundet, men det er til gengæld en flok decideret fremragende sange, der her ser dagens lys og strejfer det sublime.

Hvis ikke man mærker en rislen ned ad ryggen ved gennemlytningen af underskønne Come Home, hvor Norah Jones diskret, men yderst effektivt placerer prikken over i'et med sin blide og næsten hviskende baggrundsvokal, må man være lavet af sten eller noget i den stil. Det er ikke mindre end 11 tindrende stjernestunder, man finder på Ashes & Fire, der udgør en stærk kandidat til årets album. Velkommen tilbage på toppen, Ryan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA