x
Blitzen Trapper: American Goldwing

Blitzen Trapper
American Goldwing

Blitzen Trapper: American Goldwing

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 13.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

"Denne plade vil give dig lyst til at bælle en bajer i badet, mens du hører Joe Walsh eller Stones", har frontmand Eric Earley sagt om Portland-kvintettens sjette album, og idet man folder omslaget ud og mødes af et s/h-foto af fem anløbne country boys, bestyrkes man i mistanken om, at noget godt er i vente. Og minsandten.

Åbneren Might Find It Cheap er en ganske rigtigt Eagles-reminiscent, guitardreven pop-rocker, som ikke helt overbeviser, mens singleudspillet Love The Way You Walk Away med sit banjobårne vemod er rigtigt vellykket; titelnummeret lægger sig i samme spor. Og sådan veksles der mellem mindre end uforglemmelig guitarrock og en overvægt af gode countryballader, som sine steder leder tanken hen på The Byrds i deres country-inkarnation (My Home Town), andre synes at bære vidnesbyrd om en vis inspiration fra Neil Youngs 70'er-produktion (Astronaut).

Med disse superlativer på plads skal det kun tilføjes, at Earley er en troværdig vokal leverandør af de traditionstunge sange, som tillige udfoldes smukt musikalsk af det øvrige band.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA