x
Jakob Dinesen: Dino’s Afro-Cuban Dream / Enamorado en Copenhague

Jakob Dinesen
Dino’s Afro-Cuban Dream / Enamorado en Copenhague

Jakob Dinesen: Dino’s Afro-Cuban Dream / Enamorado en Copenhague

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 15.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske jazzsaxofonist Jakob Dinesen har blikket rettet udad. Nærmere bestemt mod Cuba og Gambia. Og ud af dé to synsvinkler er der kommet et album med dobbelttitlen: Dino's Afro-Cuban Dream / Enamorado en Copenhague.

Der er næppe nogen tvivl om, at det er en hed afro-cubansk drøm, der med Dinesens nye album går i opfyldelse. En drøm, der handler om rytme og om at kombinere erfaringer fra meget forskellige steder – erfaringer med en helt særlig musisk energi og ånd – og en forkærlighed for et par danske viser. Sidste del af den to-delte titel refererer således til sangen Forelsket i København, som på albummet får følgeskab af Alle sømænd er glade for piger. Forelsket i København er blevet til Enamorado en Copenhague og synges i duet af gæsterne Raisa Reyes Castro og Thomas Helmig.

Albummets gambianske islæt står Dawda Jobarteh for. Jobarteh spiller kora og lægger med sit instrument et uhyre smukt fundament for de primært danske og cubanske musikere. Især hans indsats gør et nummer som El Marinero Solitario til et af albummets allerbedste afro-cubanske islæt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA