x
Daniel Glen Timms: Life's an Illusion

Daniel Glen Timms
Life's an Illusion

Daniel Glen Timms: Life's an Illusion

GAFFA

Album / Blue Earth Records
Udgivelse D. 24.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er hverken hver eller hver anden dag, at man støder på såkaldte singer/songwriter-udgivelser, hvor det hele – lyrik, musikalsk håndværk, vokal – går op i en højere enhed, og genren forvaltes med lige dele personligt udtryk og traditionsbevidst rodfæstethed. Men sådan er det med Daniel Glen Timms.

Timms er født i Louisiana og residerende gennem en årrække Californien, og selvom det ikke er let at putte ham i nogen bestemt musikalsk kasse, kan man godt tale om en vis vestkyst-lyd på albummet. I dag har Timms base i Nashville, hvor dette hans tredje album er indspillet med kompetente musikere som trommeslageren Chad Cromwell, som tidligere har lagt rytmebunden på store albums som Neil Youngs "Prarie Wind" og "Living With War" og Mark Knopflers "Sailing To Philadelphia".

Selv er Timms en glimrende, fingerspillende guitarist – westernguitar, that is – en behagelig vokalist og sidst, men ikke mindst en fin sangskriver med sans for popsangens simple poesi: "Wild Blue Ocean / bring her home to me / Take this notion / Across this endless sea". Ikke nogen åbenbaring, men et stykke smukt udført håndværk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA