x
Emily Yanek: Watching the Highway

Emily Yanek
Watching the Highway

Emily Yanek: Watching the Highway

GAFFA

Album / Primitive Records
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Deres som altid servilt selvudslettende smagsdommer er blevet forelsket. Ikke sådan rigtigt, bevares, snarere i en abstraktion, i den mystiske kvinde på det sort-hvide omslag; kvinden der synger disse tolv sange om dårlig kærlighed og uafvendelige afskeder: "Lonely one, you know we loved so good / but leaving you is not as easy as I thought it would / Oh, the things we gotta do".

Det er egentlig ikke fordi teksterne er særligt uforglemmelige, og den basalt instrumenterede vestkystrock gør sådan set heller ikke noget større væsen af sig. Nej, det er noget med leveringen, der sætter sig; som et glimt af en fremmed by fra et tog i bevægelse, som du ikke kan glemme. Som Kate Bush der møder Warren Zevon.

Og fra ruinerne af de brændte broer fantaserer Yanek naturligvis også forsigtigt om at finde kærligheden igen, selvom det ikke er nemt: "I want to feel all the things you have said / but you're leaving me cold and I don't love you yet". Så måske der er håb endnu. Åh, hvad mon Emily laver lige nu?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA