x
Hank3: Attention Deficit Denomination

Hank3
Attention Deficit Denomination

Hank3: Attention Deficit Denomination

GAFFA

Album / Hank3 Records
Udgivelse D. 28.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Excentrikere kommer i mange afskygninger, og Nashvilles enfant terrible  - som hidtil har kaldt sig Hank Williams III – må siges i en eller anden forstand at tilhøre denne kategori. Manden har for vane at opdele sine koncerter i separate sektioner med henholdsvis regulær country og doom metal (!), og så er hans ouvre i øvrigt karakteriseret ved den ikke videre geniale krydsning mellem metal og country, som man har kaldt hellbilly.

Nu har han så taget konsekvensen af sit koncept og udgivet hele fire albums simultant, hvoraf nærværende skive udgør doom metal-benet på den musikalske malkeskammel. Det er væsentligt mere bøvet end Black Sabbath, som ellers spøger i kulissen; det er tons(e)tungt og veludført på egne præmisser, og alt andet lige end tand mere tåleligt end det rent ud sagt rædselsfulde søsteralbum Cattle Callin, hvor Williams kombinerer speed metal med autentiske optagelser fra et kvægmarked (!).

Vi er unægteligt meget langt fra bedstefar Hanks uafrystelige smertenssange, men ligesom Deres Ydmyge meget nødig vil måles på sine bedsteforældres gerninger, skal Hank3 retfærdigvis bedømmes på egne meritter, og om ikke andet må man give ham, at hans musikalske koncept udgør en forfriskende modvægt til Nashvilles polerede pop-country.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA