x
Britney Spears: Jyske Bank Boxen, Herning

Britney Spears, Jyske Bank Boxen, Herning

Britney Spears: Jyske Bank Boxen, Herning

Anmeldt af Kristian Nygaard | GAFFA

Grundet fotorestriktioner anvender GAFFA billeder fra koncerten i Paris stillet til rådighed af Britney Spears' management.

Jeg var ikke i Parken, da Britney tilbage i 2009 sidst gav koncert i Danmark, men jeg har hørt og læst om, hvor katastrofalt dårlig, hun dengang skulle have været. Så slemt var det langtfra i aften, hørte jeg flere omtale mandag aftens koncert i Herning. Slet ikke. Og nej, Britney var ikke døden nær. Hun vimsede glad rundt og mimede til sine sange. Mimede hun? Ja, og det vidste vi jo godt på forhånd.

Masser af playback

For nej, der var ikke meget skønsang at spore. Jeg prøvede at lytte efter. Virkelig. Men når det endelig ikke lød som en forhåndsindspilning, så lød det ikke særlig godt. Jamen, hun har en fin udstråling? Ja, hun er i bedre form end rædselsbillederne fra et af de senere års MTV shows, selvom der nok blev vist lige meget bar mave og blævrende bryster i forhold til, hvad den 29-årige hårdt prøvede krop kunne bære. Er jeg sippet? Nej, nej. Britney er da skide sexet, men der må også gerne være noget til fantasien. Hvordan var koncerten? Okay, den startede således:

Intet band og ingen snak

Som den perfekt smurte popmaskine Britney kører, startede hun præcis klokken 21:00 som annonceret. Timet og tilrettelagt. Med catchfrasen "It's Britney, bitch" gik hun iklædt en kort sølvglitrende kjole på scenen til nummeret "Hold It Against Me". Omringet af politiuniformerede dansere indledte hun koncertens første del, som havde titlen "Femme Fatale" med politi, sirener og "Det er Britney, der svinger pisken"-tema.

Den "farlige" Britney lod både sig selv og flere af danserne spærre ind i jernbure, før hun gik over i de velkendte hits "3" og "Piece Of Me".

Hun havde ikke noget band med. Der stod en enkelt mand ved noget, der lignede et keyboard bagerst på scenen, men ellers var det hele bare optaget på forhånd.

Britney var heller ikke meget for at sludre. Et par enkelte "What's up Hørning," var hvad det blev til. Men det passede jo meget godt til det maskinelle udtryk.

Plastisk fantastisk

Anden akt, som havde titlen "Sweet Seduction", var Britney i en mere elektronisk hårdtpumpet lyd. Black Eyed Peas' Will.i.am "gæstede" på storskærmen ved den nye "Big Fat Bass", hvor der blev rullet store højttalere ind på scenen.

Den effektive computerpop nåede nye højder, da Britney pludselig under "How I Roll" kørte en lyserød megasize legetøjsbil ind. Igen meget passende for en Barbiedukke så plastisk i sit udtryk, at det bliver fantastisk.

Fan-pleje op ad en stripperstang

Jeg er ikke ironisk. Det kørte meget godt for det mekaniske udtryk. Britney er et urværk, der ikke går i stå, uden at man hurtigt finder nøglen og trækker det op igen. Med robotdans og koreograferede små hop fra side til side kom Britney igennem numre som "If You Seek Amy", "Boys" og "Womanizer".

Under "How I Roll", hvor Britney altså havde en legetøjsbil med på scenen, kom en 14-års lignende dansk fan på scenen og fik lidt fan-pleje. Britney dansede op og ned ad drengen for til sidst at give ham et kys på kinden. "Åh gid det bare var mig," må der være blevet sukket ned gennem rækkerne i Herning. Var det bare mig, der syntes, det var upassende, at Britney viste en lille dreng, hvordan en stripperstang fungerer?

Kleopatra og Monroe

Britney nåede også at give den som Marilyn Monroe og Kleopatra. Førstnævne, da hun lige lavede den kendte "kjole flyver op over hovedet, da jeg træder på en rist", og sidstnævnte, da der lidt malplaceret i aftenens show blev rullet et ægyptisk inspireret skib ind under "Gimme More". Det virkede bare lidt for Las Vegas.

For lange sceneskift

Koncerten var som tidligere nævnt opdelt i forskellige akter. Det er fint nok, men det skabte imellem hvert skifte en unødvendig lang pause, hvor man var henlagt til at se video på storskærmen med mænd i diverse undertrykte situationer. Igen: Robot-Britney svinger pisken.

Under trejde akt – med titlen "Code Name: Trouble" - satte Britney sig op på en gynge og blev hejst en fem meter op i luften. Man frygtede den helt store "nu rækker jeg armene ud mod mine fans, mens de hviner, som havde de lige opdaget, at Justin Bieber stod ved siden af ", men hun lod det blive ved en fin computerversion af "Don't Let Me Be The Last To Know".

Maltraktering af "Baby One More Time"

Selvom sætlisten i høj grad bestod af numre fra hendes seneste album "Femme Fatale", så blev der også plads til en kort udgave af klassikeren "Hit Me Baby One More Time". Den var sat mere eletrorocket op end normalt, og der kom motorcykelbøller på scenen. Her så man tydeligt den nærmest skræmmende udvikling fra ung skolepige med fletninger til hardcore popmaskine. It's Britney, BITCH!

Technotramp til "Toxic"

Selvom stemingen hos publikum var pænt i vejret, kom der først for alvor gang i festen kort før ekstranumrene, da Britney spillede den nye "I Wanna Go". Her blev der trampet så hårdt i gulvet, at siddepladserne for første gang begyndte at røre på sig. Britney udviste også sans for at gejle sit publikum op, da hun først i den ene side og derefter den anden stillede sig helt ud til kanten og opfordrede til fællestramp. Her kammede det fuldstændig over i en technoversion af "Toxic". Tal om at bruge basarm.

Fyrværkeri, konfetti og englevinger

Som den perfekt smurte popmaskine, Britney kører, startede hun præcist klokken 21:00 og sluttede 22:30 ligesom annonceret. Hun lukkede med "Till The World Ends", hvor den ikke fik for lidt af fyrværkeri, konfetti og Britney iført englevinger (?).

Da Britney forsvandt, gik der et godt stykke tid, før lyset blev tændt, og publikum blev ved med at synge "åh åh åh", men de fik ikke mere.

Jeg kan ikke blive skuffet over ikke at høre mere sang og opleve mere menneskelighed fra Britney. Dertil er hun for stor en velsmurt popmaskine, der kører derudad som en duracellkanin, og så er det jo ikke nyt. Man ved ligesom, hvad man gik ind til. Men fuck, hvor er man blæst i hovedet bagefter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA