x
Robert Earl Keen: Ready for Confetti

Robert Earl Keen
Ready for Confetti

Robert Earl Keen: Ready for Confetti

GAFFA

Album / Lost Highway / Universal
Udgivelse D. 07.11.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er dømt rural råhygge fra USA's sydvestlige hjørne på seneste studieplade fra mr. Keen, som måske ikke er synderligt kendt i en bredere – endsige dansk – offentlighed, men som ikke desto mindre er dybt respekteret blandt kolleger og er blevet fortolket af notabiliteter som Willie Nelson og Johnny Cash. På det aktuelle udspil er cowboystøvlerne smækket op på verandaens gelænder, der er Budweisere i køleskabet og lagt i ovnen til en hyggelig aften med nogle guitarer og eventuelt lidt hjemmedyrket fra baghaven i cigaretterne.

Keen er blevet sammenlignet med salig Townes Van Zandt; så stort er formatet slet, slet ikke, men bag den mestendels muntre country ligger en latent melankoli, som får lov til at udfolde sig i blandt andet den fine åbner Black Baldy Stallion: "When you reach the other side, where she waits to take you home / You won't leave her again". Morskaben er også til at overse på den forsmåede The Road Goes On and On med lidet filantropiske linier som "I don't care what you say, I never liked you, anyway (…) You're malicious and downright cruel / superstitious, so uncool".

Det musikalske håndværk er uangribeligt og teksterne godt skruet sammen, omvendt er helheden dog ikke mere uforglemmelig, end at man godt forstår, hvorfor det store gennembrud er udeblevet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA