x
Admiral Awesome feat. Fredrik Ljungkvist: Kapow Jazz

Admiral Awesome feat. Fredrik Ljungkvist
Kapow Jazz

Admiral Awesome feat. Fredrik Ljungkvist: Kapow Jazz

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 14.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Læs lige titlen på dette album endnu engang! Den siger alt. Eller næsten alt. Om hvad der er i vente, hvis man erhverver sig det. Kapow Jazz er uhøjtidelig, fandenivoldsk jazz.

Admiral Awesome er en århusiansk jazztrio, som fra day one har spillet en energisk, sprudlende form for instrumentalmusik bestående af strenge kompositioner og anarkistiske improvisationer. Kombinationen – ja, trioens hele udtryk – forstærkes kun af, at de på det nye udspil slår pjalterne sammen med den svenske saxofonist Fredrik Ljungkvist. Udtrykket får med ham yderligere en karakter af tegneserie over sig. Hvilket er helt i overensstemmelse med albummets coverdesign.

Admiral Awesome feat. Fredrik Ljungkvist forsøger på ingen måde at raffinere musikken. Og netop dét giver det fælles album en vitalitet og pondus, som er al ære værd.

Men… Kapow Jazz er altså ikke et album, man sætter på, når man skal hygge. Dertil er det alt for avantgardistisk. Sætter man det alligevel på, hører man fire teknisk habile musikere, der ser stort på konventioner i deres kunstneriske færd derudad.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA