x
Kurt Thyboe: Thyboe vs. Thyboe

Kurt Thyboe
Thyboe vs. Thyboe

Kurt Thyboe: Thyboe vs. Thyboe

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 06.12.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

"Han er sgu ikke ked af det", ville man på godt jysk kunne sige om den i dag 70-årige tidligere Rapport-redaktør, boksekommentator, freelancejournalist med meget mere, som kaster amerikanske – og gerne lettere klichéprægede – fraser ind i hver anden sætning og strør om sig med fyndige punchlines, som vi andre skifter underbukser. Men ked af det har han netop været: klinisk død og genoplivet og nede i et afgrundsdybt hul af coke- og alkoholmisbrug.

Thyboe er sådan en figur, som man, med et slidt udtryk, enten vil elske eller hade. Efter nærværende udgivelse foreligger der for mig at se kun førstnævnte mulighed. Det er en spektakulær og ofte smertefuld eksistens opsummeret; det emmer af (hårdt) levet liv og et sprogligt overskud, som får Jørgen Leth – en anden poetisk sportskommentator, som jeg i øvrigt også nærer stor respekt for – til at fremstå som en reporter fra den lokale studenterradio. Det er Mads B. Jørgensen – alias Mani Spinx – som har forestået de ledsagende lydlandskaber, men naturligvis stjæler Thyboe hele billedet.

Man får lyst til at citere i flæng, men lad mig nøjes med en enkelt sekvens fra åbningsnummeret: "Der er blodbesudlede øjeblikke, men også gyldne momenter / hvor selv prostata-vrag gramser de skønne kvinder / Ain't that amazing / Life is magic, selv om alderdommen dæleme kan være en rådden massakre / så er den også frådende sanselig og med et vildt skrigende begær / That never never never stops". Denne anmelder er sendt til tælling.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA