x
Tom Russell: Mesabi

Tom Russell
Mesabi

Tom Russell: Mesabi

GAFFA

Album / Proper Records
Udgivelse D. 24.11.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Americana- og singersongwriter-veteranen nærmer sig album nr. 20, og folk lige fra Johnny Cash til k.d.lang har fortolket ham, men kredsen af Tom Russell-kendere ikke imponerende. Slet ikke på disse breddegrader.

Det kunne Mesabi rykke lidt ved. Opkaldt efter distriktet i Nord-Minnesota, hvor Dylan er fra – og med Dylan som inspirator – er Mesabi mest et ærligt portræt af USAs og Nordamerikas skyggesider Både via de helteskikkelser USA er mester i at skabe – og lige så stærke til at pille ned og glemme. Eller med smertelige beskrivelser af forfald og moralsk/menneskelig deroute som Goodnight, Juarez om den mexicanske grænseby og And God Created Border Towns beskriver. Ærlige, velmente sager sunget på et fundament af afdæmpet rock med harmonika, Tijuana-trompeter, violin og organisk feeling.

Eneste egentlige anke er, at Russell nogle gange er lidt for venlig musikalsk til de stærke budskaber – især når man hører, hvad han kan, når han sammen med Lucinda Williams og Calexico virkelig giver A Hard Rain's A-Gonna Fall kant.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA