x
Killing Joke: MMXII

Killing Joke
MMXII

Killing Joke: MMXII

GAFFA

Album / Spinefarm
Udgivelse D. 02.04.2012
Anmeldt af
Keld Rud

Andet album fra engelske Killing Joke, efter at bandets oprindelige rytmesektion, bassist Youth og trommeslager Paul Ferguson, blev genoptaget i bandet, viser ikke et eneste tegn på, at gassen er ved at gå af ballonen.

Åbningsnummeret Pole Shift, der næsten er ni minutter langt, er et arketypisk storslået, tranceagtigt Killing Joke-nummer, der bringer lytteren i en nærmest hypnotisk tilstand ved at veksle mellem melodiske og stemningsfulde passager og hårde, pulserende stykker.

De resterende ni sange er lidt mere ligetil, men har fortsat en stor spændvidde. Fra det tunge Fema Camp, over den energiske Rapture, til den punkede Corporate Elect. Midtvejs i albummet bliver der lettet en smule på gaspedallen. På sange som In Cytheria og Primobile er det stemningsskabende keyboardflader og en mere spagt syngende Jaz Coleman, der træder i front.

Det borger alt sammen for et virkelig solidt album, hvor produktionen står som det svageste led. Den er ikke decideret dårlig, men den kunne omvendt have været langt bedre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA