x
George Garzone / Frank Tiberi w Rasmus Ehlers Trio: Audacity

George Garzone / Frank Tiberi w Rasmus Ehlers Trio
Audacity

George Garzone / Frank Tiberi w Rasmus Ehlers Trio: Audacity

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 06.06.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Den lidt oversete amerikanske jazzsaxofonist George Garzone er for mange yngre, især amerikanske jazzsaxofonister et pejlemærke. Nok er han inspireret af John Coltrane, men han er først og fremmest selv en original og vital musiker med en enestående evne til i fri stil at udnytte saxofonens udtryksmæssige potentiale.

For George Garzone er jazzsaxofonisten Frank Tiberi et pejlemærke. Tiberi, der er midt i 80'erne, spillede selv i sin tid med Woody Herman og overtog faktisk dennes band, da Herman døde i 1987. Men trods sine egne meritter har heller ikke han fået det folkelige gennembrud, som hans kvaliteter ellers tilsiger, at han skulle have.

Det er med andre ord to store, om end underkendte amerikanske jazzsaxofonister, som har indspillet Audacity sammen med pianisten Rasmus Ehlers yngre danske jazztrio – som foruden kapelmesteren selv består af Jonas Westergaard på bas og Jakob Høyer på trommer. Rasmus Ehlers Trio har tidligere indspillet to album med George Garzone og både med disse og gentagne optrædener på Copenhagen Jazzfestival vundet det danske publikums hjerter. Det nye, intenst inspirerede – og inspirerende – album, kan kun styrke dén kærlighed. Musikken på albummet fremstår således yderst autentisk og nærværende, samspillet aldeles eminent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA