x
Marie Key: De Her Dage

Marie Key
De Her Dage

Marie Key: De Her Dage

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 29.10.2012
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Marie Key har alle dage haft et skarpt blik for de mange sære eksistenser, der omgiver os, men som vi ikke lige altid ser. På sit første soloalbum I Byen Igen begyndte hun at fokusere mere på sin egen eksistens. Mest som fanget i kærlighedens spindelvæv. På De Her Dage begynder hun at perspektivere sin egen eksistens, og så føles det for alvor vedkommende.

Men mest bemærkelsesværdigt på albummet er dog det forsatte samarbejde med Andreas "Maskinen" Sommer, der når nye højder og ender ud i en helt og aldeles fremragende produktion, hvor melodi og sang finder hinanden i en meget øm omfavnelse.

Det er ikke kun musikken, der er vokset på De Her Dage. Marie Keys blide vokal har fået en kraftig snert af alvor, der iscenesætter hende som en egentlig sanger, som ikke skal køre den hjem på det sjove udtryk.

Det er det indre drama, som er sat til skue på albummet, der på harmonisk vis skifter mellem de stille sange og de større elektronisk spundne kompositioner. Og det kan være overordentlig svært at sidde stille, når Marie Key kaster sig ud i den lettere old-school dansable Crowd eller giver sig helt i den frygtløst storslåede Ryg Mod Ryg, der som hendes speciale indfanger kærlighedens mindre pæne sider.

Med De Her Dage har Marie Key sammen med Andreas Sommer frembragt en række helt fortryllende sange, der er nænsomt badet i en blanding af sødme og syre. Både tekstmæssigt og melodisk. Det er sange, som kan være svære at ryste af sig. De Her Dage er et af årets mest påtrængende album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA