x
Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

Bruno Mars
Unorthodox Jukebox

Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 10.12.2012
Anmeldt af
Sohail Hassan

Efter kæmpesuccesen med debutalbummet Doo-Wops & Hooligans fra starten af 2011, der gik 45 gange platin på verdensplan, er Bruno Mars mere end nogen anden ny artist blevet et household name. Forventningerne til opfølgeren er selvfølgelig tårnhøje, og alle andre end Mars med sin stålsikre selvtillid ville sikkert være nervøse for at skulle følge succesen op. Men med selvsamme selvtillid og ubeskrivelige gode sangskriverevner lykkes det næsten Bruno Mars endnu engang at slå bolden ud af parken.

Allerede den første single Locked Out Of Heaven, som inkarnerer Sting og The Police, var super overbevisende. Resten af albummet skuffer bestemt heller ikke. Det ene solide og melodiske nummer følger det andet. Albummet byder på stor variation. Genrene skifter let mellem blød pop rock, soul, funk og reggae, men alt sammen med Bruno Mars' velklingende vokal og helt egen gennemgående stil. Ud over The Smeezingtons (Mars selv, Philip Lawrence og Ari Levine) er albummet produceret af bl.a. Mark Ronson.

Selv om der kun er ti numre på albummet, leverer Mars varen, da intet føles som fyld. Der er dog også enkelte mindre spændende numre, der ikke ved første gennemlytning vækker samme respekt som andre. Især savner man de stærkt følelsesladede ballader såsom It Will Rain (som han lavede til Twilight Breaking Dawn-soundtracket), der ikke er inkluderet på albummet. Selv om opfølgeren ikke er helt samme niveau som debuten, er dette igen et solidt værk fra den nye mester.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA