x
Helsinki Poetry: Transport

Helsinki Poetry
Transport

Helsinki Poetry: Transport

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 01.03.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Bag den debuterende duo Helsinki Poetry gemmer sig Rune Vigil Nielsens og Ebbe Frej, der hver især har fortider fra bands som The Late Parade og epo-555 med flere.

Kendetegnende for duoen er deres konsekvente brug af bynavne som sangtitler. Transport binder derfor meget godt titler som Saigon, Hamburg, Baden Baden sammen. Nielsen og Frej bevæger sig rent musikalsk inden for en synth-pop/rock, der ofte er storladen i sin lyd med Nielsens klare stærke vokal helt i front – og som en stor force. Frejs produktioner og trommer udgør det andet element, der også er et klart maler numrene med anslagsflittig bas og som oftest en lydlig varme.

Radiovenlige numre som Marseille, Le Mans og især Tokyo er duoens stærkeste kort, hvor vokalproduktionen især på sidstnævnte styrker den musikalske rejselyst betydeligt. I perioder er det svært ikke at tænke på slægtsfæller i Mew som for eksempel Los Angeles – men også MGMT i New York. Helsinki Poetry rejser i et ørehængende univers, og produktionerne mangler ikke megen fralæggelse af forudsigelighed i arrangementet for at tage lytteren helt med til næste destination.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA