x
Rhye: Woman

Rhye
Woman

Rhye: Woman

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Udgivelse D. 04.03.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Den Sade-silke-smooth single Open gav sidste år et fingerpeg om et vanvittigt spændende udspil fra nogle, der kaldte sig Rhye, men ingen anede, hvem var, da singlen udkom.

Der blev gættet på eksileuropæere. Der blev gættet på en kvindestemme i front. Det viste sig at være et duo-samarbejde imellem den soulede androgyne vokal fra den canadiske producer Mike Milosh akkompagneret af Robin Hannibal fra danske Quadron. Med Woman afleverer de ikke blot deres første soul-elektroniske hovedopgave. De består på overlegen facon.

De koncentrerer sig om filosoferende drømme og en lækker lounget tilbagelænet approach, hvor less is more og enkelhed er vejen. De umiddelbare øjenåbnere er så afgjort førstesinglen Open samt den seneste single, den lettere dansante The Fall – tjek Carsten Bjørnlund i musikvideoen.

Men det vil være en fejl ikke også at fordybe sig i One Of Those Summer Days, der ønsker en hen til at værdsætte blot en enkel dag, som var den smukkere end noget andet. Eller de lette instrumentfjed og udviklingen på Last Dance.

Alle sange kredser fortrinsvis om kvinder, eller måske mere præcist om at finde kvinden, og hvilke skønne observationer, såvel som kvaler, der kan være i denne pardans. Sangene ligger på en poppet, repetitiv bund med kærlighed for det enkelte instruments muligheder og magt og fylde til den suveræne dyneomkransende, bløde stemme. 

Det rammer dybt og skaber gode rammer for at opleve duoen til en intimkoncert. Fortrinligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA