x
Andrew Strong: The Commitments Years & Beyond Live

Andrew Strong
The Commitments Years & Beyond Live

Andrew Strong: The Commitments Years & Beyond Live

GAFFA

Album / Dixie Frog
Udgivelse D. 16.04.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Irske Andrew Strong var endnu ikke fyldt tyve, da han bragede igennem i rollen som Deco Cuffe i den voldsomt succesfulde filmatisering af Roddy Doyles The Commitments fra '91. Den stærke stemme sikrede ham en Grammy-nominering samme år, og så var karrieren ellers på skinner. Ikke mindst herhjemme, hvor også comebackpladen Out of Time fra 2000 blev massivt markedsført.

Samlet set er det dog kun blevet til tre studiealbum og en opsamling gennem karrieren – og nu altså denne liveplade, hvor vi får Strongs velkendte og veloplagte takes på soul- og rockklassikere som Mustang Sally, Gimme Some Lovin', Take Me To The River, In The Midnight Hour og så videre.

Rent vokalt lever Strong stadig fuldt op til sit navn, mens man på den anden side godt kan diskutere, hvor musikalsk interessant samlingen er – og hvorfor man ikke bare skal gå direkte til Sam Cooke, Otis Redding og de andre forbilleder. Med en version af Steppenwolfs Born To Be Wild hen mod slutningen går der ren firmafest i den, men energien fejler på intet tidspunkt noget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA