x
Simian Ghost : SCC This, Spot Festival

Simian Ghost , SCC This, Spot Festival

Simian Ghost : SCC This, Spot Festival

Anmeldt af Sara Solhøj | GAFFA

Svenske Simian Ghost har høstet stor international ros for deres seneste udgivelse "Youth". Lørdag aften gæstede de Spot Festival i Aarhus.

Det var ikke mange Spot-gængere, der havde fundet vej til scenen i Scandinavian Center, hvor Simian Ghost ellers gjorde et forsøg på at holde en fest.

Det kun tre mand store orkester består af et helt enkelt setup: trommer, guitar og Macbook med dertilhørende effekter, styret af vokalindehaver og frontfigur i Simian Ghost, Sebastian Arnström. På trods af, at der kun var ganske få mennesker på scenen, formåede lyden alligevel at drukne Sebastian Arnströms ellers – for det meste – fine vokal fuldstændigt under første nummer. Dette problem blev dog hurtigt løst under andet nummer, "Youth", der langsomt byggede det poppede drømmeunivers op, som Simian Ghost er kendt for.

Dette lydbillede blev fint bevaret under hele koncerten, hvor samtlige numre blev båret af små melodistumper, der af frontmandens hånd fik tilført et par effekter og stemmesamples hist og her.

Desværre gemte Sebastian Arnström sig under hele koncerten bag et par solbriller, hvilket var medvirkende til, at publikumkontakten aldrig helt blev etableret. Samtidig var der kun meget få sekunders pause imellem de enkelte numre, og da stemningen i de enkelte sange også er meget ens, var det derfor svært at skille numrene fra hinanden.
 
Rent teknisk var der ikke mange fingre at sætte på det håndværk, bandet samlet leverede. Kun enkelte gange haltede tempoet en smule, men backtracket fungerede ellers glimrende som støtte hele vejen igennem.

Simian Ghost sluttede af med det meget postrockede nummer "Autumn Slowmo", hvor de tre på scenen fik al den energi, der havde manglet tidligere i koncerten, ud. Med et "tack så mycket" forlod Simian Ghost scenen til lyden af en feedende bas.

Hen mod slutningen af koncerten var gulvet foran salen domineret af store, sorte huller, hvor et lille publikum ellers havde befundet sig. Alt i alt havde Simian Ghost været bedre tjent med en mindre scene i publikumshøjde.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA