x
Christian Hjelm: Voxhall, Spot Festival 2013

Christian Hjelm, Voxhall, Spot Festival 2013

Christian Hjelm: Voxhall, Spot Festival 2013

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

Christian Hjelm er ikke en af de der helt grønne kunstnere, som står bævende backstage og venter på at bevise deres eksistensberettigelse for en forsamlet branche. Det har han ligesom allerede gjort, først i det udmærkede indierockband Figurines og senest med det dansksprogede soloalbum "Før vi blev lette", som udkom i efteråret. 

Og lørdag aften på et fyldt VoxHall har man da også fornemmelsen af at overvære et hovednavn på festivalen: Der er fuldt hus, og så har Hjelm og kompagni til lejligheden udskiftet albummets følsomme og klare klang med et fuldbårent rockudtryk med hilsner til både Springsteen og Kim Larsen.

En særdeles selvsikker Hjelm fører sig frem som en kry hane i front for de fuldt udfoldede versioneringer af sange som "Alibi", "Vibrationer" og "Lang vej igen". Han er blandt venner - og ved det; der duckwalkes, tygges tyggegummi og rockes igennem med en kombination af følsomhed og selvsikkerhed, der placerer den Hjelm, vi møder i aften, et sted mellem Niels Skousen, Thomas Helmig og Kim Larsen. 

Følsom folkelighed

Og så er det alligevel en helt anden type sange; ikke de store fortællinger eller emblematiske sange så meget som et sikkert greb om et foreliggende formsprog udviklet over de sidste fem årtier, kunne man måske sige.

Postmoderne poprock, som per definition må være derivativ og eklektisk. Eller måske bare følsom folkelighed for en ny generation af unge voksne:

 

Alle mine tanker bliver malet på ny

stjæler vibrationerne

jeg mærker i byen

Når dit liv står stille

Og mit liv står stille

Skal vi ud og finde

alt det der forsvandt.

 

"Langebro!" er der en blandt publikum, som råber, tilsyneladende med henvisning til Gasolin'-sangen af samme navn og de Larsen-reminiscenser, som ikke er til at komme uden om i aften. Seancen afsluttes passende med albummets sidste sang, "Ha' det herligt". 

Da har publikum allerede tidligere sunget fællessang til Hjelms guitarakkompagnement i "Lang vej igen". Jo, Hjelm og hans sikre band tager stikkene hjem med et mildest talt veloplagt sæt i aften. Og den selvsikkert rockende tilgang til stoffet og det forfriskende fravær af introverte singer/songwriter-fornemmelser og maj7-akkorder klæder både sangene og hovedpersonen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA