Nyhed

Festivalen Summer Jazz fuldender programmet – og indgår samarbejde med danske spillesteder

GAFFA.dk – alt om musik

Den streamede festival bliver vist på storskærm på flere danske spillesteder

Den digitale festival Summer Jazz 2020 fuldender i dag sit musikprogram og præsenterer samtidig et samarbejde på tværs af landet: flere kulturhuse og spillesteder rundt om i Danmark støtter nemlig op om den Københavnsbaserede festival og inviterer publikum indenfor til livetransmittering af alle festivalkoncerterne. Det hele sker i dagene 3.-11. juli.

De deltagende spillesteder er Arena Nord i Frederikshavn, Korsør Kulturhus, Stubhuset Støvring og Kappelborg Kultur i Skagen, der vil streame koncerterne på storskærm for et siddede publikum – naturligvis inden for myndighedernes retningslinjer.


”Vi er her for at formidle musik – også i en svær tid, hvor restriktioner hersker, og publikum må blive hjemme. Summer Jazz er endnu et godt initiativ, hvor vi som spillested kan være med – på afstand – til at støtte kunstnere og samtidig tilbyde vores følgere og trofaste gæster musikoplevelser," udtaler Jens Ole Amstrup, spillestedsleder hos Arena Nord. 

Programmet fuldendes med jazz-galla og hyldest til Bowie
Det færdige program for Summer Jazz 2020 er netop offentliggjort. Det hele skydes i gang med en jazz-galla med Karen Mukupa, Kaya Brüel, Maria Montell og Marie Carmen Koppel i front. Festivalen afsluttes med en jazzet fortolkning af David Bowie og hans univers – Reflections on Bowie – ført an af solisterne Christian Hjelm (eks-Figurines), Michael Møller (moi Caprice, The Mountains) og Mark Linn (blandt andet kendt fra en række teaterkoncerter, senest Teaterkoncert C.V. Jørgensen – skygger og magi på Aveny-T indtil for få dage siden).

Fysiske koncertoplevelser føjet til programmet
Efter lempelserne af forsamlingsrestriktionerne er det nu muligt for Summer Jazz at invitere 85 personer ind til hver koncert i Prøvehallen i Valby. Et begrænset publikum får dermed mulighed for at få en fysisk koncertoplevelse.


Den streamede festival har gjort meget ud af den tekniske kvalitet, har festivalarrangør Benjamin Koppel tidligere fortalt GAFFA:

– Vi har gjort os helt sindssygt umage med formidlingen. Vi er gået all in på både lyd og billede, hvor vi blandt andet har allieret os med Blonde Media, der stiller op med otte HD-kameraer. Kvaliteten bliver forhåbentlig noget, der kan matche de helt store internationale tv-kanaler.

Se det fulde program for Summer Jazz 2020 lige her


Billetterne er i salg nu via Ticketmaster og Billetlugen.

Der sælges både billetter til de enkelte koncerter samt partoutbillet. Sidstnævnte kan købes for 444,- eksklusive gebyr.

Publikum, der køber billet til en koncert gennem en billetudbyder, vil få tilsendt et link med et password, som de aktiverer på koncerttidspunktet, og så er det ellers bare at nyde musikken og de levende billeder fra Betty Nansen Teatret og Prøvehallen.


Summer Jazz 2020 kan opleves fra 3. juli til 11. juli 2020. Læs mere på www.cowbell.dk

LÆS OGSÅ: DIGITAL FESTIVAL: Summer Jazz går online

ANNONCE