x
Daft Punk: Random Access Memories

Daft Punk
Random Access Memories

Daft Punk: Random Access Memories

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 21.05.2013
Anmeldt af
Simon Nathanael

Robottens længsel efter menneskelige kvaliteter mærkes tydeligt i pladens lyrik og underliggende narrativ og tenderer en melankoli, som sætter spørgsmålstegn ved overfladisk danseglæde. I en reaktion mod den nutidige dansemusiks klemte lydbilleder, øjeblikkelige tilfredsstillelser og glaserede virkemidler kaster Daft Punk anker for at give møgungerne en ordentlig omgang "da far var barn".

Progressive, eksperimenterende jamsessioner fylder godt ud mellem appellerende hooklines og Nile Rodgers' insisterende funkguitar. Stilles de overvældende, 70'er-inspirerede eskapader (og ét styk musical) til en side, skal man til at spejde efter rigid sangskrivning i den ikke-egale fremtidsfunk.

Get Lucky står stadig som albummets centrale popsang efterfulgt af det veldrejede motorvejsnummer Instant Crush (inklusive Julian Casablancas mest inspirerende vokallevering til dato) og Pharrells b-side Lose Yourself To Dance, som dog hjulspinner rundt i fløden uden rigtigt at komme af sted. Fragments Of Time er albummets gemte juvel, som for et øjeblik udhvisker al internet-debat og forventningspres med en roligt hovedvirrende Steely Dan-æstetik.

Men ved at overbetone budskabet har de banebrydende robotter slettet deres eget medium – computeren – som var budskabet. Kan man læne sig op ad et kæmpe-brand, får man dog også længere taletid med sine fans, inden de skifter samtale. Det bliver interessant at se, hvad en udpræget remix-kultur har tænkt sig at svare igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA