x
Synd & Skam: Lad Mig Falde Ind Til Dig

Synd & Skam
Lad Mig Falde Ind Til Dig

Synd & Skam: Lad Mig Falde Ind Til Dig

GAFFA

Vinyl + download / Escho
Udgivelse D. 27.06.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Med rødder i kollektivet Af Med Hovedet har Synd & Skam tidligere imponeret med den iltre og hamrende stærke Blafret Ør Af Kjoler. Lad Mig Falde Ind Til Dig er første del af gruppens "debutalbum", hvor anden halvdel ventes senere i år. 

De viser nye nuancer og afkroge af deres musikalske repertoire på Lad Mig..., hvor der bliver lagt en smule distance til den Talking Heads/punkede tilgang, der var til stede tidligere. Ikke, at den er lagt helt på hylden, men der eksperimenteres yderligere med sprog, udtryk, improviserende tilgang og melodisk umiddelbarhed. Mens to fugaer flankerer pladen i begge ender, ligger både Flyver Fugle og titelnummeret som pladens to tema-mæssige højdepunkter. Flyver Fugle er et hæsblæsende lyd-inferno med stor energi og tonstunge bas-grundsten til at holde konstruktionen samlet, mens store billedrige guitar-kompetencer maler fuglene bag øjenlågene. Lad Mig Falde... er mere melodisk med herlige 80'er-bas-anslag og en saxofon, der blot ankommer til slut som endnu en lille nuance og runder nummeret af.

Du kommer ikke igennem Lad Mig Falde Ind Til Dig uden selv at investere i oplevelsen. Men de lyriske billeder og de konstant veldoserede karakterskift undervejs gør Synd & Skams små-psykedelisk verden til et sted, hvor selv de mest absurde ordkonstruktioner sætter nye tanker i gang, og det er i sig selv en bedrift.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA