x
Eleanor Friedberger: Personal Record

Eleanor Friedberger
Personal Record

Eleanor Friedberger: Personal Record

GAFFA

Album / Merge
Udgivelse D. 10.06.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det er fristende at beskrive Eleanor Friedberger, der her udgiver sit andet solo-album, ved en Patti Smith-sammenligning. Stemmen, hendes udseende og retro-inspirationen peger den vej, men overordnet holder Eleanor Friedberger sig langt mere mainstream med sikre, ligefremme melodier, der aldrig får de store kunstneriske anstrøg.

Det piller dog ikke ved, at sangerinden, der også er frontkvinde i The Fiery Furnaces – som er på pause – præsterer et fint album, der er let at gå om bord i.

Hun beskæftiger sig inden for indiepop, men er melodisk inspireret af 70'erne, mens hun svinger sig ud og ind imellem friske melodier, som den Camera Obscura-lydende When I Knew og mod de mere melankolske, fortællende, som Echo Or Encore.

Det virker ikke mindst vedkommende, fordi hun på sine soloudspil har taget tekstuelt mere udgangspunkt i sig selv på god klassisk singersongwriter-stil. Som på Other Boys om åbne forhold, hvor den enes længsel alligevel er størst, eller på I Am the Past om fortiden, der altid kan hjemsøge tankerne. Hun fortolker, fortæller og fænger ikke mindst med outroen Singing Time, der ligesom store dele af albummet fortjener fordybelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA