x
Of Monsters And Men: Roskilde Festival, Arena

Of Monsters And Men, Roskilde Festival, Arena

Of Monsters And Men: Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Selvtilliden fejlede ikke noget hos de hypede islændinge, der har lagt verden for deres fødder med en ligefrem og gennemmusikalsk folkpop. Med et debutalbum på bagen har de turneret heftigt og havde på forhånd regnet ud, hvad der skulle til på en Roskilde Festival. Med opera og trommefanfare slog bandet de første toner an bag scenetæppet, så effekten ikke udeblev, da det blev trukket fra.

Og festivalfolket havde valfartet til koncerten, der fra start til slut var en stor fest, som blev iscenesat af et sikkert spillende Of Monsters And Men.

Allerede fra starten introducerede orkestret klappelege, og sørgede hele tiden for at inddrage publikum. Men Of Monsters And Men kunne andet end at klappe-klappe-kage. De bød på en charmerende folkpop med en varieret instrumentering, hvor det var musikanterne, der stod for underholdningen med den energiske og elskelige sangerinde Nanna Bryndis Hilmardóttir i front.

Melodierne er mere rundet af den amerikanske tradition end islandsk folklore. Og her rammer Of Monsters And Men et publikum, der har taget nye bands som amerikanske The Lumineers til sig. Og så er de alligevel islandske med den ulmende uro under melodierne, som åbenbart kommer af at bo på en vulkanø. En helt særegen islandsk tone.

Of Monsters Of Men viste sig derfor at være noget af et festivalorkester, der kunne sætte festen i gang blandt publikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA