x
Causa Sui: Euporie Tide

Causa Sui
Euporie Tide

Causa Sui: Euporie Tide

GAFFA

Album / El Paraiso Records
Udgivelse D. 05.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Udtrykket stenerrock har altid skurret lidt i denne anmelders ører. Muligvis fordi "stener" ikke var et ubetinget positivt præfix, der hvor jeg kommer fra – samtidig med at den musik, som påhæftes prædikatet, faktisk ofte er ganske inciterende sager.

Således også den danske Causa Suis nye album, hvor lange drømmende, instrumentale forløb lægger sig tungt om lytteren som røgen fra en god maroc og inviterer på et trip til et sted meget langt fra el-regninger, årsopgørelser, eller hvad hverdagen nu ellers måtte indeholde. Selvom der i høj grad er tale om et genrestykke, fortaber vi os ikke i bevidstløse Black Sabbath-pasticher, og i kompositioner som Echo Springs og Mireille beviser bandet, at de også behersker det mere afdæmpede udtryk.

Her kommer orgelet på klædelig vis til sin ret; derudover tonses der på behørig vis af sted i et riffbårent univers med obligatorisk udtræk af wahwah-pedal, buldrende bas og solidt trommespil. Det gør(es) godt, og man kan således roligt fyre op – for såvel volumen som for nærmeste illegale røgprodukt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA