x
Junip : Fat Cat Stage, Vanguard Music Festival

Junip , Fat Cat Stage, Vanguard Music Festival

Junip : Fat Cat Stage, Vanguard Music Festival

Anmeldt af Sara Elisabeth Nedergaard | GAFFA

Det er svært at sætte en finger på, hvorfor Junip aldrig helt kom fra start fredag aften i Søndermarken. José Gonzále<' stemme (der blandt andet kom på alles radar via en tv-reklame, hvor han synger The Knifes "Heartbeats") er helt eminent, og de resterende musikere (i dagens anledning er Junip udvidet til en sekstet) er mere end habile. Et svar kunne være, at de forsøgte at gøre deres lyd større og mere bombastisk, end den kunne holde til.

Coldplay-syndromet, hvor bands forsøger at give publikum den her grandiose oplevelse, hvor musikken taler for sig selv i så vid en udstrækning, at ethvert tegn på menneskeliv hos band og sanger er underordnet, var vi vidne til i Vanguards koncerttelt.

José havde lige så meget charme som en bakke æg, og der var ikke et eneste spor af inderlighed eller glæde over at stå på scenen, at spotte i hans kønne ansigt. De resterende bandmedlemmer havde også alle en meget introvert karakter, hvor musikken mere blev formidlet til hinanden end ud til publikum.

Nogle halv-psykedeliske mellemstykker forsøgte at skabe et atmosfærisk udtryk, men lød mest af alt som musikken, der bliver spillet i Tivolis forlystelse "Det Flyvende Tæppe". "Line of Fire" og "Walking Lightly" er de numre, der kommer tættest på en god koncert – nok mest på grund af publikums reaktion på de to hits. En middel koncert, hvor jeg i hvert fald havde forventet mere af José González.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA