x
Malk De Koijn : Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Malk De Koijn , Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Malk De Koijn : Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Anmeldt af Henrik Jensen | GAFFA

Det er en svær opgave at skulle anmelde Malk de Koijn. Hvorfor? Fordi man som anmelder skal forsøge at gå kritisk til opgaven og justere de analytiske briller til den givne opgave.

Med Malk er det bare en næsten umulig opgave at skulle pege fingre og være kritisk, for de tre bananer fra Langestrand leverer varen efter kunstens bedste regler, og gør det stort set hver gang, de entrerer en given scene.

Dette måtte også siges at være tilfældet under koncerten lørdag på Vanguard. Alt var perfekt til anledningen. Solen tittede frem i skovbrynet på koncertpladsen i Søndermarken, da Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki bordede scenen som tre lalleglade skoledrenge og med et åbenlyst energiniveau, der i virkeligheden rent fysisk slet ikke burde kunne lade sig gøre set i lyset af de tre herrers alder.

Men alderens fysik havde fået et ordentlig spark i nosserne, og Gud ske tak og lov for det!

Alle de store

"Sneglzilla", "Fem Øres Ting", "Toback to the Fromtime", "P.I.G.E.", "Kosmisk Kaos", og jeg kunne blive ved. Sætlisten strakte sig over Malks farverige palet af hitnumre fra bandets efterhånden snart 20 årige karriere. En perfekt pose af de lækreste lyriske bolsjer. 

Og publikum åd det, med fuld forståelse, råt. Der blev rappet med fra start til slut. Og netop dette bevidner Malk de Koijns evne til at ramme et enormt bredt publikum. De var der alle. Amagertøsen med tilhørende anker, heavygutterne med uvasket hår og hiphopperne.

Når man er til koncert med Malk, får man sig en nærmest interaktiv fornemmelse af, at man selv står på scenen og rapper med. Dette lykkes ikke for mange kunstnere.
 Hvordan Malk har haft succes med at ramme så bredt, er et godt spørgsmål. En af grundene må være, at Malk, med lyrisk genialitet og med et syret påklædningsunivers, skiller sig titommers længder ud fra alt andet, der præger det danske hiphop marked. 


Og de er nået langt med deres alternative opskrift på rap. Som et af bandets medlemmer så fint og ydmygt selv ytrede sig på scenen: "For 25 år siden havde jeg ikke regnet med at skulle spille efter De La Soul og før Wu-Tang Clan". Jo tak, det er gået de tre bananer velfortjent godt.


Skulle man pege på et negativt punkt, må det være, at koncerten stoppede. Både publikum og bandet selv lod til sagtens at kunne have nappet en halv time ekstra på Sun Ra Stage, den flotte sommeraften under de perfekte rammer, som Vanguard Music Festival havde bygget op.

Håber, vi ses næste år, og for min skyld må Vanguard gerne invitere Malk igen.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA