x
Ole Matthiessen: Red Python

Ole Matthiessen
Red Python

Ole Matthiessen: Red Python

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 06.08.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Det er rutinerede herrer, der står bag studiealbummet Red Python: de herrer Ole Matthiesen (klaver), Henrik Bolberg (trompet), Bob Rockwell (tenorsax), Bjarne Roupe (guitar), Jesper Lundgaard (kontrabas) og Adam Nussbaum (trommer). Alle har årtier bag sig på den danske jazzscene, og netop det fornemmer man fra første til sidste strofe på Red Python.

Materialet er skrevet af Ole Matthiesen – noget af det indenfor de seneste år, noget af det i 60'erne, noget af det ind imellem – men vel at mærke af samme komponist og vel at mærke i alle tilfælde med en slet skjult skelen til de gamle standards og den amerikanske sangskat. Det er med andre ord – rutine og forankring i jazzens traditioner, der præger albummet.

Men – og det er nok så væsentligt – ingen af de medvirkende musikere henfalder til det rutineprægede. Tværtimod fremstår de hver for sig og sammen som vitale, levende og begejstrede. Der er en lys melodisk tone igennem hele albummet, der fremstår som én perlerække af melodier med stilsikre, harmoniske kvaliteter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA