The Eclectic Moniker: Continents

The Eclectic Moniker
Continents

The Eclectic Moniker: Continents

GAFFA

CD / A:larm Music
Udgivelse D. 02.09.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

En bølge af calypso, afropop og verdensmusik skyllede kærligt ind over Danmark for lidt over et år siden, da disse syv eklektikere udgav deres debutalbum. Særligt singlen Easter Island havde en tsunamieffekt, der i høj grad var båret frem af P3, som havde blikket rettet deres vej efter bandets sejr i KarriereKanonen i 2011.

Nu er gruppen allerede klar med opfølgeren Continents, der bygger videre på de samme grundprincipper, om end de ikke forsøger at jagte et decideret nyt Easter Island-hit. Kraftige paralleller er tydelige til både Paul Simon – på Yes, It's Love bliver det næsten overdrevet – og Vampire Weekend, hvilket i udgangspunktet er glimrende, men de træder lidt skævt.

Det føles simpelthen ofte mere legende og jamband-agtigt end retningsgivende på numre som for eksempel People Of The Sun eller Silhouettes. Dertil kommer nogle stilforvirrende udsving: På Yes, It's Love er de legende udadvendte, på den forrygende, slæbende Norway eller på Ordinary Love er de indadvendte, som var det et andet band.

Der er ikke noget galt i at brede sig ud, men de her ture lander mest af alt som en kølig sommerdag. Drengene er dygtige og lykkes med numre som Sports, Fountains og den anderledes elektroniske Noemi, men på det meste af pladen glider drengene snarere ind i en mellemting mellem instrument- og rytmeeksperimenter og at forsøge at ramme en pop-åre, som de aldrig lander på.

Man får aldrig indtrykket af velovervejet dybde, snarere at bandet bryder med den sommerstemning, der ellers er et af gruppens vartegn til deres dansevenlige og humørfyldte livekoncerter.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA