Nyhed

The Eclectic Moniker spreder livetoner i Danmark

GAFFA har talt med Tobias Ljungar Sødring om Danmarksturnéen.

The Eclectic Moniker skyder foråret i gang med en turné. Her gæster gruppen store såvel som små byer i Danmark.

I efteråret udgav gruppen albummet ”Mirror Twin”. En plade, hvis numre kan opleves live på denne turné.

Sammen sender de fem musikere sit publikum på en musikalsk tidrejse. Sangmenuen på de i alt 16 koncerter består af numre fra bandets tre album. GAFFA har talt med gruppens guitarist Tobias Ljungar Sødring om turnéen.

Håndspillet koncert med retrogear og Ikea-planter

Fem mænd i deres bedste alder krydret med retrogear samt fire til seks planter fra IKEA er en del af koncertoplevelsen med The Eclectic Moniker. Her ser gruppen frem til at give sit publikum en håndspillet koncert:

– Vi gør en dyd ud af så vidt muligt at fylde hvert venue af de toner, vi hver især kan lave på vores instrument uden brug af computer. Det er ikke et dogme, blot sådan vi er og spiller sammen, siger Tobias Ljungar Sødring og fortsætter:

– Vi har altid arbejdet med et hav af genrer, som man skal som lytter være indstillet på at bevæge sig rundt i med åbent sind i det musikalske landskab.

På udkant med bandet

Turnéen strækker sig fra den 6. april til den 6. maj. Ud over storbyer som København, Aarhus og Odense spreder gruppen livetoner i mindre byer som Aabenraa og Tønder:

– Vi er et sted i vores karriere, hvor vi føler, vi skal ud og spille os op igen. Vi vil møde vores publikum lige der, hvor de er og minde dem om, hvorfor de holder af os, forklarer Tobias Ljungar Sødring.

Ud over de musikalske visitkort, The Eclectic Moniker spreder rundt i koncertsalene, er mødet med nye byer med til at give gruppen et smil på læben:   

– Der er nærmest ikke noget federe end at rejse rundt og spille for landets udkant med sit band. De sjove bynavne, den lokale grillbar eller en tur i svømmeren. Vi elsker det, lyder det fra guitaristen.

Kropsunde og fake bræk

"Ost! Bingo! Skrå!" eller "Dagligdagsvarer! Hip Hop! Hurra!" kunne sagtens være en del af gruppens ritual, før de indtager scenen. Ved koncerterne varmer The Eclectic Moniker altid op med en tre-trinsraket af ord, der er opstået i løbet af dagen. Et slogan, som ofte bliver suppleret af fake bræklyd:

– Det er noget vores elskede tour-manager Søren Borkmann har introduceret. Han plejer tit at få os til at grine ved at stille sig, eksempelvis bagved en container, med en flaske vand og hælde det på jorden, forklarer Tobias Ljungar Sødring.

Sammen debuterede The Eclectic Moniker i år 2012 med pladen "The Eclectic Moniker". Siden bandets begyndelse er der sket forandringer på turnéfronten:    

– Den her tour kommer nok også til at bære præg af et generelt mere roligt band bag scenen. De fleste er blevet forældre, lidt mere kropsunde og har brug for mere søvn end før i tiden.

Men selvom søvnen vinder over efterfesten, er det med samme energi, at bandet besøger spillestederne i Danmark.

Koncertdatoer: 

06.04 NYGADEHUSET. Aabenraa. 

07.04 TØNDER KULTURHUS. Tønder. 

08.04 SØNDERBORGHUS. Sønderborg. 

12.04 STARS. Vordingborg.

13.04 BYGNINGEN. Vejle

14.04 FERMATEN. Herning. 

15.04 CAFE VON HATTEN. Randers.

20.04 TOBAKSGAARDEN. Assens. 

21.04 GODSET. Kolding. 

22.04 ATLAS. Aarhus. 

27.04 TEMPLET. Kgs. Lyngby. 

28.04 POSTEN. Odense. 

29.04 LILLE VEGA. København. 

04.05 GIMLE. Roskilde. 

05.05 TAPPERIET. Køge. 

06.05 MUSIKHUZET BORNHOLM. Rønne. 

 

Varm op med "Tick of the Clock" fra albummet "Mirror Twin":

ANNONCE