x
The Mighty Diamonds: Pass The Knowledge (Reggae Anthology)

The Mighty Diamonds
Pass The Knowledge (Reggae Anthology)

The Mighty Diamonds: Pass The Knowledge (Reggae Anthology)

GAFFA

Album / 17 North Parade
Udgivelse D. 30.09.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Wailers, Culture, Itals, Black Uhuru, Heptones, Meditations, Paragons, Techniques, Tamlins, Jays, Silvertones – rækken af jamaicanske vokaltrioer er lang, og med opsamlingsalbummet Pass The Knowledge bliver vi vidner til et velfortjent musikalsk tilbageblik på måske en af Jamaicas allerbedste vokaltrioer gennem tiderne. Det drejer sig om d'herrer Judge, Tabby og Bunny Diamonds bedre kendt under navnet The Mighty Diamonds, der med deres sublime stemmer og drømmende harmonier har henrykket reggaefans siden deres milepæl af en debut-lp Right Time blev udsendt i 1976.

Albummet var produceret af brødrene Hookim og lancerede for første gang på lp den populære Rockers reggaestil med trommeslager Sly Dunbar som den musikalske drivkraft. Ud over titelnummeret bød albummet på flere gåsehudsfremkaldende numre som Africa, Have Mercy, I Need A Roof og Shame & Pride, der alle er at finde på Pass The Knowledge. Gruppens evne til at portrættere dagligdagens udfordringer for den almindelige jamaicaner gjorde The Mighty Diamonds til en af de mest populære og efterspurgte vokaltrioer såvel på som uden for Jamaica. Numre som Ghetto Living, Rocky Road, Struggling og Survival er alle eksempler på dette og er også at finde på det glimrende opsamlingsalbum.

Derudover rummer det dobbelte-cd-boxsæt kæmpehittet Pass The Kouchie fra 1981, der må regnes for gruppens mest kendte nummer og som stadig kan sætte skub i ethvert reggaediskotek.

Tillige rummer opsamlingsalbummet en række skæringer med gruppen, der ikke tidligere har været udsendt på cd og dermed har været svære at skaffe samt en række yderst sjældne dubplates med autentiske vinylridser og scratches, heriblandt de suveræne Swell Headed og Hypocrites.

Som en ekstra bonus får man oven i reggaehatten en unik dvd-optagelse fra Reggae Sunsplash i 1992, der viser, at The Mighty Diamonds føler sig lige så hjemme på scenen som i studiet.

Gruppen turnerer stadig og med den samme med line-up, som for fyrre år siden revolutionerede reggaebranchen.

Pass The Knowledge er en flot reminder om en svunden tid i musikhistorien, der for mange regnes for reggaemusikkens guldalder og udsendes i VP Records' kendte Reggae Anthology serie og er et must have for enhver roots reggaefan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA